Spotkania Wigilijne 2023
w Pałacu Brzeźno Spa & Golf
Spotkania Świąteczne 2023
Zapraszamy do organizacji spotkań Świątecznych w eleganckich wnętrzach Pałacu Brzeźno. Zadbamy o oprawę świąteczną, dekoracje oraz muzykę. W naszej ofercie znajduje się bogaty wybór zróżnicowanych cenowo i pod względem asortymentu dań przygotowanych z ulubionych, narodowych specjałów. Ceniąc wielowiekową tradycję łączymy sprawdzone receptury z nowoczesnym podejściem do sztuki kulinarnej. Dbamy o to, aby serwowane potrawy były zawsze świeże i zdrowe, przyrządzone z najwyższej jakości produktów.
OFERTA – SERWIS KELNERSKI
PAKIET SILVER – 150 zł netto / os. :
- Śledź na sałatce z jabłka i moreli, mus chrzanowy, pieczywo, masło ziołowe;
- Zupa borowikowa ze szpeclami;
- Filet z karpia milickiego, gratin z grzybami, warzywa na parze z płatkami migdałów;
- Makowiec świąteczny;
- Tradycyjny kompot z suszu;
- Kawa, wybór herbat, woda z cytryną i miętą.
PAKIET GOLD – 170 zł netto / os.:
- Tatar z łososia, grzanka ziołowa, rukola;
- Tradycyjny barszcz wigilijny, uszka z grzybami;
- Filet z sandacza, sos z szyjkami rakowymi, kaszotto warzywne;
- Sernik pałacowy z musem malinowym;
- Kompot z suszu, kawa, wybór herbat, woda z cytryną i miętą.
PAKIET PLATINUM – 190 zł netto / os.:
- Sum milicki wędzony drewnem bukowym w pałacowej wędzarni, grzanka maślana;
- Pierogi faszerowane kaczką z sosem kminkowym (4szt. / os.);
- Kwaśnica pałacowa;
- Indyk nadziewany grzybami i żurawiną, kluski śląskie, modra kapusta;
- Szarlotka na ciepło;
- Kompot z suszu, kawa, wybór herbat, soki, woda z cytryną i miętą;
- Kieliszek wina do kolacji (150 ml / os.)
Dodatkowo oferujemy bufet zimny – 120 zł netto / os. (minimum 10 zestawów):
- Karp w galarecie z prażonymi migdałami;
- Śledź na sałatce z jabłka i moreli;
- Pasztet domowy z dziczyzny z żurawiną;
- Sałatka z cykorii z gorgonzolą i orzechami włoskimi;
- Tortille z łososiem wędzonym, twarogiem i warzywami;
- Babeczki z pastą bazyliową;
- Sałatka z cieciorki z fetą i pomidorkami;
- Warzywa świeże i pikle;
- Pieczywo, masło smakowe.
Oferta alkoholi i napojów dostępna na życzenie
KOLACJA ŚWIĄTECZNA – 180 zł netto / os.:
Zakąska zimna – prosimy o wybór jednej pozycji:
- Śledź na sałatce z jabłka i moreli, mus chrzanowy, pieczywo, masło ziołowe;
- Tatar z łososia, grzanka, rukola;
- Sum milicki wędzony w pałacowej wędzarni, grzanka maślana;
- Tradycyjny pasztet z dzika z żurawiną i chrzanem, pieczywo.
Zupa – prosimy o wybór jednej pozycji:
- Tradycyjny barszcz, uszka z grzybami;
- Krem z pieczonego buraka, kwaśna śmietana, oliwa z pestek dyni;
- Tradycyjna gęsta zupa borowikowa;
- Krem z borowików z oliwą truflową;
- Krem z raków z krewetkami.
Danie główne serwowane – prosimy o wybór jednej pozycji:
- Filet z karpia milickiego, gratin z grzybami, warzywa na parze z płatkami migdałów;
- Polędwica z dorsza, sos limonkowy, komosa ryżowa, warzywa;
- Stek z łososia na szpinaku, ziemniaki pieczone z ziołami, warzywa grillowane;
- Indyk faszerowany grzybami i żurawiną, kluski śląskie, kapusta modra;
- Filet z kaczki sous-vide, kluski francuskie z serem, salsa z buraków i śliwek.
Półmisek pierogów „pani Nadii” – podawane z daniem głównym (4-5 szt. / os.) – prosimy o wybór dwóch rodzajów:
- z gęsiną,
- z kaczką,
- z kapustą i grzybami,
- z cielęciną i grzybami,
- ruskie.
Desery – patera świąteczna:
Makowiec świąteczny, sernik domowy, szarlotka, ciasto bakaliowe.
Napoje:
- Tradycyjny kompot z suszu;
- Kawa, wybór herbat, woda z miętą i cytryną.
Dodatkowo oferujemy bufet zimny – 120 zł netto / os. (minimum 10 zestawów):
- Karp w galarecie z prażonymi migdałami;
- Śledź na sałatce z jabłka i moreli;
- Pasztet domowy z dziczyzny z żurawiną;
- Sałatka z cykorii z gorgonzolą i orzechami włoskimi;
- Tortille z łososiem wędzonym, twarogiem i warzywami;
- Babeczki z pastą bazyliową;
- Sałatka z cieciorki z fetą i pomidorkami;
- Warzywa świeże i pikle;
- Pieczywo, masło smakowe.
Oferta alkoholi i napojów dostępna na życzenie.
OFERTA – BUFET
330 ZŁ NETTO / OS.
APERITIF:
- Kieliszek wytrawnego wina musującego na powitanie.
ZAKĄSKI ZIMNE W FORMIE BUFETU:
- Karp w galarecie z prażonymi migdałami;
- Śledź na sałatce z jabłka i moreli;
- Pasztet z dziczyzny z żurawiną;
- Sałatka z cykorii z gorgonzolą i orzechami włoskimi;
- Tortille z łososiem wędzonym, twarogiem i warzywami;
- Babeczki z pastą bazyliową;
- Sałatka z cieciorki z fetą i pomidorkami.
BUFET GORĄCY – prosimy o wybór max 4 dań:
- Tradycyjny barszcz z uszkami lub krem z borowików;
- Pierogi z kapustą i grzybami lub z kaczką;
- Karp milicki w mleku kokosowym lub dorsz pieczony z oliwą ziołową;
- Filet z kaczki z żurawiną na modrej kapuście lub indyk faszerowany suszonymi pomidorami i orzechami.
DODATKI:
- Domowe kopytka pietruszkowe;
- Ziemniaki pieczone z ziołami;
- Wybór sałat, sosy.
BUFET SŁODKI:
- Ciasta świąteczne – sernik, makowiec, piernik;
- Tradycyjna kutia.
NAPOJE:
Kompot z suszu, kawa, wybór herbat, soki, woda z miętą i cytryną.
Oferta alkoholi i napojów dostępna na życzenie.
Kontakt w sprawie rezerwacji:
email: recepcja@palac-brzezno.pl | tel: 609 270 075